General Bevis održao predavanje polaznicima Ratne škole | Foto: HVU / M. Sever

General Bevis održao predavanje polaznicima Ratne škole

Direktor Odjela za operacije i planove NATO IMS (International Military Staff), general-bojnik Timothy Bevis posjetio je u ponedjeljak, 16. rujna 2019. Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” gdje ga je primio zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen.

Tom je prigodom general Bevis održao predavanje polaznicima 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” pri čemu su se polaznici upoznali s adaptiranom političko-vojnom strukturom NATO-a, zapovjednom strukturom i strukturom snaga, kao i primjenom u procesu donošenja odluka.

General Bevis predstavio je polaznicima praksu i procedure u postizanju i jačanju konsenzusa između država članica, glavnim elementima NATO sustava odgovora na krize te iskustvima NATO misija i operacija.

Osim polaznika Ratne škole, predavanju su nazočili dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić, prodekan za znanost i razvoj brigadir Andrija Kozina, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i voditelj Odsjeka u Dekanatu kapetan bojnog broda Mladen Trnski.