Izložba „Iz zbirke Tuđman“ u knjižnici HVU-a

Korisnicima je predstavljen dio građe iz privatne zbirke prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, koju je Knjižnicama HVU-a donirala obitelj

U Knjižnici Zagreb Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ 11. studenoga 2022. na Dan hrvatskih knjižnica i u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2022. godine, otvorena je izložba pod nazivom Iz zbirke Tuđman.

Korisnicima je predstavljen dio građe iz privatne zbirke prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, koju je Knjižnicama HVU-a donirala obitelj.

Zbirka sadrži više od 1000 naslova iz mnogih znanstvenih područja kojima se dr. Miroslav Tuđman bavio kao istaknuti sveučilišni profesor, znanstvenik i političar, sudionik Domovinskog rata te utemeljitelj hrvatske sigurnosno-obavještajne zajednice.

Izložba predstavlja najzanimljivije naslove iz brojnih tematskih područja, od informacije, informacijska i komunikacijska znanost; globalna i nacionalna sigurnost; obavještajni sustavi; Domovinski rat; rat u Bosni i Hercegovini; ratno pravo; znanost, znanje i društvo; povijest, kultura i umjetnost. Zbirka sadrži i niz autorskih i uredničkih djela, kao i knjige s posvetama značajnih osoba i sudionika političke scene 1990-ih te publikacije vezane uz dr. Franju Tuđmana, kako vlastita djela, tako i niz publikacija o prvome hrvatskom predsjedniku.

Zbirka je u potpunosti obrađena te će nakon Izložbe biti dostupna za posudbu zainteresiranim korisnicima.