Armija Republike Sjeverne Makedonije

Obilježavanje Dana nacionalnog ustanka u Republici Sjevernoj Makedoniji na HVU | Foto: HVU / M. Sever

Makedonski polaznici na HVU obilježili Dan nacionalnog ustanka

Pripadnici Armije Republike Sjeverne Makedonije koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) obilježili su Dan nacionalnog ustanka

Pripadnici Armije Republike Sjeverne Makedonije koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) obilježili su u četvrtak, 10. listopada 2019. Dan nacionalnog ustanka u Republici Sjevernoj Makedoniji – 11. oktobar.

Obilježavanju su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić, djelatnici i polaznici Ratne škole, Zapovjedno stožerne škole i Visoke dočasničke izobrazbe te ministar savjetnik i privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Sjeverne Makedonije u RH Nazif Djaferi i parohijski svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojerej Kirk Velinski.

U prigodi obilježavanja „Dena na narodnoto vostanie“ nazočnima se u ime polaznika iz Sjeverne Makedonije prigodno obratio brigadir Zlate Stojanovski, polaznik 22. naraštaja Ratne škole, a brigadni general Ivan Turkalj čestitao im jedan od najznačajnijih makedonskih praznika.

Trenutno se na HVU školuju četiri polaznika iz Sjeverne Makedonije, i to u Ratnoj školi, na Zapovjedno stožernoj školi, na Visoko dočasničkoj izobrazbi, te jedna kadetkinja.

[ngg src=”galleries” ids=”3712″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]