Foto: OSRH/ S. Brigljević

Ministar Buljević posjetio ljetni kamp kadeta

Ministar obrane RH Josip Buljević danas je, u utorak 12. srpnja 2016., boravio u radnom posjetu Ljetnom kampu 12. i 13. naraštaja kadeta Oružanih snaga RH koji se održava od 3. do 16. srpnja 2016. na vojnom vježbalištu Gakovo.

Ministra Buljevića su dočekali načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Kadetske bojne, bojnik Tomislav Kasumović i suradnici.

Tijekom posjeta, ministar obrane obišao je 12. i 13. naraštaj kadeta koji čini ukupno 158 kadetkinja i kadeta prve (Ljetni kamp 2) i druge godine (Ljetni kamp 3) studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

“Drago mi je što sam danas vidio dio vaših aktivnosti i obuke koju prolazite i ovdje, u ljetnim kampovima, kao i vašu energiju i trud koji pri tom ulažete. Nastavite tako i dalje jer vi ste budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske”, poručio je kadetima ministar Buljević u prigodnom obraćanju, dodajući da pohvale zaslužuju i instruktori te zapovjednici Kadetske bojne.

General Šundov je istaknuo da su ga prezentacije i vojničke vještine kadeta impresionirale. “Obuka je kvalitetna i sadržajem i načinom rada, ako tako nastavite raditi ne sumnjam da ćete postati vrlo dobro osposobljeni za prvu dužnost zapovjednika voda. Vaša mladost, želja i motivacija da budete časnici dostojni pobjedničke vojske – oduševljava”, zaključio je general Šundov.

Na Ljetnom kampu 2 obuku prolazi 73 kadeta I. kadetske satnije. Cilj provedbe kampa je usvajanje temeljnih znanja i vještina potrebnih za vođenje tima, desetine u provedbi taktičkih zadaća malih postrojbi te nadogradnja temeljnih vojnih vještina.

Na Ljetnom kampu 3 obuku prolazi 85 kadeta II. kadetske satnije. Cilj provedbe ovog kampa je usvajanje temeljnih znanja i vještina potrebnih za zapovijedanje vodom u provedbi taktičkih zadaća te nadogradnja i razvijanje usvojenih znanja i vještina planiranja, zapovijedanja i provođenja složenijih taktičkih radnji.

[nggallery id=2082]