MORH na Sajmu stipendija i Virtualnom danu karijera i znanja

Ministarstvo obrane RH sudjeluje na 9. Sajmu stipendija koji se održava u utorak, 15. listopada 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i u četvrtak, 17. listopada 2013. na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Ministarstvo obrane predstavlja se programima stipendiranja studenata prediplomskih i diplomskih studija u RH. Tom prigodom, na izložbenom štandu MORH-a, djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti i vojni piloti u OS RH dijelili su letke i brošure o civilno-vojnom programu stipendiranja “Kadet” i stipendiranju studenata viših godina prediplomskih i diplomskih studija, informirali potencijalne stipendiste o mogućnostima stipendiranja, te su odgovarali na upite posjetitelja s kojima su podijelili i svoja iskustva.

Uz 20-tak izlagača iz Hrvatske, na ovogodišnjem Sajmu će mogućnosti studiranja u inozemstvu predstaviti više od 40 institucija iz 11 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije.

Sajam stipendija je središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i o mogućnostima stipendiranja. Za posjetitelje Sajma organizirani su i popratni programi s predavanjima, te stručne i javne rasprave o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj. Sajam se održava od 2005. godine jednom godišnje, u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja.

Također, MORH će sudjelovati na 4. Virtualnom danu karijera i znanja koji se održava od 16. do 23. listopada 2013. u organizaciji portala MojPosao, a na kojemu će predstaviti mogućnosti zapošljavanja u MORH-u i OS RH.

Virtualni dani karijera i znanja povezuju posjetitelje sajma s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje te s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Sajam tako posjetiteljima daje uvid u najnovije trendove na regionalnom i lokalnim tržištima zapošljavanja, ali im i skreće pažnju na važnost ulaganja u obrazovanje kako bi se ostvario uspjeh u poslu.