Na HVU "Dr. Franjo Tuđman" počeo Tečaj strategijskog planiranja | Foto: HVU / M. Sever

Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” počeo Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. počela je izobrazba 18. naraštaja Tečaja strategijskoga planiranja.

Tečaj je otvorio dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić uz nazočnost voditelja tečaja, nastavnika obrane i nacionalne sigurnosti na Katedri strategije brigadira Bože Vukasovića.

Tečaj pohađa 20 polaznika iz Ministarstva obrane, Glavnog stožera i Hrvatske vojske.

Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” počeo Tečaj strategijskog planiranja | Foto: HVU / M. Sever

Cilj i zadaća Tečaja strategijskog planiranja je sistematizirati i proširiti znanja i vještine iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanja interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njenog ostvarenja, kao i usvojiti znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju te unaprjeđivanje sposobnosti planiranja kroz radionice po zadanim temama.

Predavanja izvode predavači s Hrvatskog vojnog učilišta, Ministarstva obrane i sveučilišne zajednice, a nastavljaju se raspravama i radionicama u kojima sudjeluju svi polaznici. Time dobivaju priliku čuti različita iskustva i poglede na strategiju i stratešku razinu te se kroz tečaj potiče kritičko i kreativno promišljanje u formuliranju strategije.

Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” počeo Tečaj strategijskog planiranja | Foto: HVU / M. Sever