Foto: Centar za obrambene i strateške studije HVU-a

Na HVU održana radionica o suvremenim metodama poučavanja

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Petar Zrinski”, od 13. do 17. srpnja 2015. održana je radionica na temu: “Suvremene metode poučavanja”.

Radionica je nastavak suradnje Centra za obrambene i strateške studije HVU-a i DEEP (Defense Education Enhancement Program) tima NATO-a,  putem Programa za unapređivanje obrambenog obrazovanja.

Radionicu je otvorio dekan Hrvatskog vojnog učilišta brigadir Željko Akrap. Na radionici je sudjelovalo šesnaest predavača HVU-a i šest profesora sa Sveučilišta u Zagrebu. Predavači su bili predsjednica NATO School u Oberammergau u Njemačkoj Tanja Geiss i Elizabeth Owens Lape,  zadužena za individualni trening u združenom zapovjedništvu za obuku vojske SAD-a.
Na radionici je obrađeno više tema o načelima i metodama poučavanja, modelima i kreiranju kurikuluma kao i procesima i alatima za provedbu vrednovanja.

Cilj programa je doprinijeti profesionalizaciji časničkog i dočasničkog osoblja, te civilnih djelatnika u vojno-obrazovnim sustavima partnerskih zemalja, kao i sveukupnoj harmonizaciji vojno-obrazovnih ustanova partnerskih zemalja s visokim obrazovnim standardima i vrijednostima razvijenih zapadnih demokracija.

Organizator radionice je Partnerstvo za mir konzorcija obrane akademija (PfP Consortium), koje obuhvaća preko 800 vojnih učilišta i instituta za sigurnosne studije iz preko 60 zemalja. Konzorcij radi na izgradnji institucija u sektoru obrane i promociji regionalne stabilnosti i sigurnosti putem umrežavanja edukatora i istraživača u području obrane i sigurnosti. Radna grupa za razvoj obrazovanja (EDWG – Education Development Working Group) u sastavu Konzorcija posebice je posvećena razvoju obrazovanja za potrebe obrane putem Programa za unapređivanje obrambenog obrazovanja.

  [nggallery id=1797]