Foto: D. Volarić

Načelnik Glavnog stožera OS RH posjetio HVU

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov, u četvrtak, 23. lipnja 2016. posjetio je Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“. 

Tijekom posjeta general Šundov položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Blage Zadre zajedno sa zapovjednikom HVU-a, general-pukovnikom Slavkom Barićem i zamjenikom zapovjednika, brigadnim generalom Zdravkom Klancem.

U zapovjedništvu Hrvatskog vojnog učilišta, general Barić je sa svojim suradnicima prezentirao ustroj, težišne zadaće i viziju razvoja Hrvatskog vojnog učilišta. Također, general Šundov upoznao se s ustrojem Dekanata, Centrom vojnih škola i Centrom za obrambene i strateške studije. Razgovori su vođeni i o novom konceptu izobrazbe, građevinskim radovima na Kampusu kao i o opremanju HVU-a.

Načelnik Glavnog stožera nazočio je i koncelebriranoj svetoj misi koju je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, a koja je održana u prigodi završetka školske godine i promocije polaznika vojnih škola HVU-a.