Foto: HVU

NATO tim za obrazovne programe posjetio HVU

U radnom posjetu Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” u Zagrebu, od 15. do 18. rujna 2014. boravio je NATO Defence Education Enhancement Program (DEEP) tim, koji provodi savjetovanja NATO članicama i partnerskim zemljama u izgradnji, transformaciji i razvoju njihovih nacionalnih obrazovnih institucija na području nacionalne sigurnosti i obrane.

Cilj posjeta bio je upoznati DEEP tim s transformacijom hrvatskog vojno-obrazovnog sustava i ostvariti suradnju s međunarodnim ekspertima s iskustvom u obrazovanju na području nacionalne sigurnosti i obrane.

U radu s DEEP timom sudjelovali su zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić, zamjenik zapovjednika HVU-a, komodor Tihomir Erceg, dekan HVU-a, brigadir Željko Akrap, načelnik Centra za obrambene i strateške studije, brigadir Jugoslav Jozić i drugi predstavnici MORH-a i OSRH.

Obzirom da je Hrvatsko vojno učilište u proces transformacije, zatražena je asistencija DEEP tima po pitanjima procjene kurikuluma za novopokrenute sveučilišne vojne studije, te za Zapovjedno-stožernu i Ratnu školu, kao i procjenu definiranih zadaća i organizacijske strukture Centra za obrambene i strateške studije.

Na kraju je predložen i konkretan program buduće dinamične suradnje između HVU-a i NATO DEEP tima.