Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ | Foto: HVU/ S. Aračić

Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred spomen obilježja stožernom brigadiru Damiru Tomljanoviću Gavranu, u vojarni “123. brigade HV” u Požegi, 22. listopada 2021. godine obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” (DŠ) Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Uz zapovjednika Dočasničke škole pukovnika Zdenka Šakotu, polaganju vijenaca nazočili su djelatnici škole te polaznici Visoke i Temeljne dočasničke izobrazbe.

Ovom prilikom najzaslužnijim djelatnicima uručene su pohvale i nagrade.

U svom obraćanju pukovnik Zdenko Šakota istaknuo je veliki doprinos Dočasniče škole u provedbi izobrazbe i obuke dočasnika te podsjetio na povijest Dočasničke škole, a uz stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana prisjetio se i pripadnika Dočasničke škole bojnika Tihomira Klobučara, koji je tijekom vojno- redarstvene operacije Oluja svoj život položio na oltar Domovine.

Naglasio je kako je Dočasnička škola prva ustrojstvena jedinica Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” koja je u potpunosti provela program izobrazbe pripadnika Vojske Crne Gore u 2009. i 2011. godini kroz Tečaj za instruktore, Tečaj za prvog dočasnika voda i tečaj za stožerne dočasnike izvan granica Republike Hrvatske.

Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” | Foto: HVU/ S. Aračić