Foto: Centar za obrambene i strateške studije HVU-a

Održana međunarodna konferencija o razvoju nastavnog osoblja

U hotelu Dubrovnik u Zagrebu,  od 7. do 10. srpnja 2015. godine, održana je međunarodna konferencija o razvoju nastavnog osoblja pod nazivom: “Novi studenti, nove metode i nove procjene”.

Na konferenciji je sudjelovao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić, djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta (HVU-a) „Petar Zrinski“ i pripadnici partnerskih zemalja iz Azerbajdžana, Gruzije, Kazahstana, Moldavije, Mongolije, Rusije i Srbije. Predavači na konferenciji bili su iz George C. Marshall Centar NATO škole, Partnerstvo za mir konzorcija obrane akademija (PfP Consortium) i profesori iz civilno- vojnih sveučilišta Sjedinjenih Američkih Država. Konferenciju je organiziralo Partnerstvo za mir konzorcija obrane akademija (PfP Consortium) koje obuhvaća preko 800 vojnih učilišta i instituta za sigurnosne studije iz preko šezdeset zemalja. 

Na konferenciji se raspravljalo o Blendend learning alatima odnosno o mogućnostima provedbe nastave pomoću digitalnih i on-line medija te je održano više radionica na kojima su se izrađivali različiti planovi provedbe nastave uz korištenje Blendend learning alata. Provedeno je usklađivanje prednosti različitih metoda provedbe nastave tradicionalno i kombinacija e-learninga i predavanja u učionici.

[nggallery id=1798]