Okrugli stol o generalu Červenku povodom Dana Glavnog stožera

Na Hrvatskom vojnom učilištu održat će se okrugli stol o stožernom generalu Zvonimiru Červenku povodom 28. obljetnice GS Hrvatske vojske

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ održat će se u petak, 27. rujna 2019. okrugli stol o stožernom generalu Zvonimiru Červenku povodom obilježavanja 28. obljetnice Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Na okruglom stolu će se govoriti o ulozi i djelu stožernog generala Zvonimira Červenka.

General Červenko organizirao je obranu Zagreba, blokadu neprijateljskih vojarni i potaknuo osnivanje 14 zagrebačkih brigada. Na dužnosti načelnika GS OS RH bio je od 15. srpnja 1995. do 16. studenog 1996. Za njegovog zapovijedanja izvedena je i vojno redarstvena operacija Oluja.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u petak, 27. rujna 2019. na HVU, Ilica 256b u Zagrebu, najkasnije do 9,00 sati te da svoj dolazak obavezno najave na e-mail: infor@morh.hr do četvrtka, 26. rujna 2019. do 19.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj osobne ili novinarske iskaznice i kontakt broj.

Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.