Počelo obilježavanje obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u četvrtak 18. prosinca 2014. počelo je svečano obilježavanje 23. obljetnice osnivanja i ustrojavanja Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“.

S tim u vezi služena je sveta misa zornica, a nakon toga je delegacija HVU-a na čelu sa zapovjednikom general-pukovnikom dr. sc. Slavkom Barićem položila je vijenac i zapalila svijeću ispred poprsja Petra Zrinskog.

U Knjižnici HVU-a održana je prezentacija i promocija programske podrške za knjižnično poslovanje Zaki i elektroničkog kataloga u Knjižnicama HVU-a „Petar Zrinski“. Zaki je mrežni informacijski sustav kojeg su pokrenule Knjižnice grada Zagreba i informatička tvrtka Viva info d.o.o. koji se danas koristi u preko 250 knjižnica u cijeloj Hrvatskoj. Knjižnice HVU-a u Zagrebu, Splitu i Zadru broje oko 200 000 svezaka knjižnične građe iz područja obrane i vojnih znanosti ali i drugih područja i ovim načinom elektroničkog uvezivanja postaju vidljive, pretražive i dostupne svim zainteresiranim korisnicima na mreži.