Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU "Dr. Franjo Tuđman" | Foto: HVU

Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU “Dr. Franjo Tuđman”

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” započeo je Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u ponedjeljak 25. rujna 2023. godine započeo je Tečaj strategijskog planiranja.

Tečaj se provodi od 25. rujna do 6. listopada 2023. godine i pohađa ga ukupno 18 polaznika, od čega devet polaznika iz Oružanih snaga RH, sedam polaznika iz Ministarstva obrane RH, te po jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Tečaj je u ime Zapovjednika HVU, otvorio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin.

Tečaj strategijskog planiranja namijenjen je djelatnicima ustrojstvenih cjelina iz MORH-a i Oružanih snaga, koji su završili Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” ili njen ekvivalent u inozemstvu, i/ili drugih ministarstava i tijela državne uprave Republike Hrvatske. Tečaj se provodi dva puta godišnje (siječanj – rujan) u trajanju po 10 radnih dana u organizaciji Katedre strategije kao nositelja i Odjela za planiranje i potporu izobrazbe Dekanata HVU.

Cilj i zadaća Tečaja strategijskog planiranja je sistematizirati i proširiti znanja i pojmove, stjecanja vještina iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanje interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njenog ostvarenja, povezivanje strategijskih dokumenata s razinama planiranja, programiranja i izrade proračuna te ukazivanje na izazove primjene kao i spoznati znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju kao i unaprjeđivanje sposobnosti planiranja kroz radionice po zadanim temama.

Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU 'Dr. Franjo Tuđman'