Foto: HVU/ D. Jožef

Pogranični susret zapovjednika HVU s izaslanstvom MO Crne Gore

Pogranični susret zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-pukovnika Slavka Barića i generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse Ministarstva obrane Crne Gore, Mihaila Volkova održao se u vojarni Kupari u srijedu, 11. veljače 2016. godine.

Na sastanku se razgovaralo o budućem razvoju suradnje Hrvatskog vojnog učilišta i Ministarstva obrane Crne Gore u području izobrazbe pripadnika Vojske Crne Gore. Istaknuto je da pripadnici vojske Crne Gore već pohađaju različite razine izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu, a isto tako da nove sveučilišne studijske programe pohađaju i studenti/kadeti iz Crne Gore.

Dvije su delegacije razmotrile mogućnosti razvoja takve suradnje, kao i suradnje na polju znanstvenog istraživanja i rada. Također, riječi je bilo i o  mogućnostima uključivanja visokih crnogorskih državnih službenika u tečajeve strategijske razine na Hrvatskom vojnom učilištu.

U pratnji generala Barića sastanku je nazočio načelnik Uprave za personalne poslove Glavnog stožera OS RH brigadir Jozo Antolović, načelnik Centra za obrambene i strategijske studije “Janko Bobetko” HVU-a brigadir Jugoslav Jozić, načelnik Ratne škole “Ban Josip Jelačić” HVU-a, brigadir Krešimir Trstenjak te načelnik ureda zapovjednika HVU pukovnik Dražen Jožef.

U delegaciji Ministarstva obrane Crne Gore uz generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse Volkova bila je i načelnica Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Slobodanka Doderović, samostalni savjetnik u Direkciji za ljudske resurse potpukovnik Perica Bojičić, te zamjenik komandanta Mornarice Vojske Crne Gore kapetan fregate Vesko Tomanović.