Ratna škola “Ban Josip Jelačić”

Predavanje predstavnice HGK polaznicima Ratne škole

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” slušali su predavanje na temu „Hrvatsko gospodarstvo i NATO”

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u srijedu, 28. travnja 2021. godine polaznicima 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predavanje na temu “Hrvatsko gospodarstvo i NATO” održala je predstavnica Hrvatske gospodarske komore iz Sektora za industriju i održivi razvoj, mr. sc. Tajana Kesić Šapić.

Tijekom predavanja polaznici su se upoznali s potporom Hrvatske gospodarske komore hrvatskim tvrtkama pri izlasku na inozemna tržišta uz mogućnost zapošljavanja nacionalne industrije. Također su se upoznali s postupcima prikupljanja informacija i obavještavanja hrvatskih gospodarskih subjekata o otvorenim NATO natječajima i NATO javnoj nabavi, načinu i postupku vođenja Registra hrvatskih gospodarskih subjekata zainteresiranih za sudjelovanje u NATO natječajima, postupcima i uvjetima za izdavanje Certifikata poslovne sigurnosti hrvatskim gospodarskim subjektima. Dio predavanja se odnosio i na procedure za izdavanje Potvrde o prikladnosti hrvatskim gospodarskim subjektima i ostale aktivnosti Hrvatske gospodarske komore koje imaju za cilj osiguravanje ravnopravnog pristupa NATO natječajima svim hrvatskim gospodarskim subjektima te istraživanju NATO poslovnih prilika.

Polaznicima su i predstavljene aktivnosti i usluge Hrvatske gospodarske komore koje obuhvaćaju baze podataka, podršku B2B za pomoć tvrtkama za tehnološku, istraživačku i poslovnu suradnju, online katalog hrvatskih proizvoda te novu digitalnu komoru kao i načine dodjele i uporabe znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.