Foto: HVU

Polaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i Lipik

Polaznici 36. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe, 31. ožujka 2017. proveli su nastavani posjet Pakracu i Lipiku koji je dio redovite nastave iz predmeta Vojna povijest.

Polaznici su posjetili Bučje i kod spomen križa zapalili svijeću u sjećanje na žrtve logora. Također, polaznici su zapalili svijeću i u Kusonjama u spomen na žrtve maskara o kojima je svjedočio zapovjednik interventnog voda Škorpije Miroslav Vacek. Nastavna posjeta Pakracu završena je obilaskom Muzeja grada Pakraca.

U vijećnici grada Lipika polaznike je primio dogradonačelnik Lipika Slobodana Katunar, a umirovljeni general pukovnik Marijan Mareković održao je prezentaciju i upoznao polaznike sa zbivanjima na području zapadne Slavonije tijekom Domovinskog rata. Nastavna posjeta nastavila se obilaskom znamenitosti grada Lipika, lokacija na kojima su se odvijale borbe tijekom Domovinskog rata, te posjetom Državnoj ergeli Lipik.

Uz polaznike 36. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe u nastavnom posjetu sudjelovali su voditelj Napredne dočasničke izobrazbe časnički namjesnik Marinko Dalić, zapovjednik skupine stožerni narednik Danijel Hršak te nastavnik vojne povijesti s HVU-a brigadir Damir Stručić.

Na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi školuje se 28 dočasnika, od kojih su dva strana polaznika iz Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Polaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i LipikPolaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i LipikPolaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i LipikPolaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i LipikPolaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac i Lipik