Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili NSK-a | Foto: HVU/ D. Volarić

Polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili NSK-a

Polaznici 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili su u ponedjeljak, 13. rujna 2021. središnju matičnu knjižnicu Hrvatske – Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, a cilj posjeta bio je upoznavanje s uslugama i informacijskim izvorima koje pruža Knjižnica.

Polaznike su dočekali predstavnici Knjižnice, mr. sc. Ivo Tokić i Ana-Marija Tkalčić te ih upoznali s radom Informacijskog centra, usluzi međuknjižnične posudbe, uslugama bibliometarskih i tematskih pretraživanja kao i ostalim uslugama korisničkih službi.

Tijekom posjeta polaznici su razgledali i zbirku rijetkih knjiga i rukopisa, zbirku službenih publikacija, čitaonicu sa slobodnim pristupom građi, čitaonicu tekućih hrvatskih i stranih časopisa i zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu. U seminarskoj dvorani s polaznicima je održano predavanje na temu elektroničkih izvora znanstvenih informacija i vrednovanju znanstvene produktivnosti.

Polaznicima su uručene, kao i svake godine, članske iskaznice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Nakon obilaska u predvorju NSK-a polaznicima 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” prigodno se obratila i glavna ravnateljica prof. dr. sc. Ivanka Stričević, a polaznici su joj uručili zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć u edukaciji.

Polaznici Ratne škole Polaznici Ratne škole Polaznici Ratne škole Polaznici Ratne škole