Polaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga | Foto: HVU

Polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga

Polaznici 26. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga, grad Delnice i općinu Mrkopalj

Polaznici 26. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predvođeni načelnikom Ratne škole brigadirom Nenadom Samardžićem posjetili su u srijedu 6. ožujka 2024. godine Zapovjedništvo specijalnih snaga, grad Delnice i općinu Mrkopalj.

U vojarni Zapovjedništva specijalnih snaga “sžb Ante Šaškor” polaznike je dočekao Zapovjednik ZSS-a brigadir Ivan Miloš sa suradnicima. Na sastanku je polaznicima predstavljeno Zapovjedništvo specijalnih snaga, kroz prezentaciju o povjesnici nastanka postrojbe, trenutačnom ustroju, obukama koje se provode, međunarodnoj vojnoj suradnji te dosadašnjim aktivnostima i sudjelovanju u misijama i operacijama potpore miru.

U vojarni u Delnicama posjetili su i Spomen sobu posvećenu poginulim i umrlim pripadnicima Specijalnih postrojbi HV-a, gdje su paljenjem svijeća kod križa odali počast. Tom prigodom Vojni kapelan ZSS-a don Željko Savić održao je kratko predavanje o zaštitniku Vojne kapelanije ZSS-a Sv. Martinu Tourskom te ih upoznao sa radom vojne kapelanije u postrojbi.

Polaznici Ratne škole posjetili su i Grad Delnice gdje ih je primila gradonačelnica Katarina Mihelčić koja je tom prilikom predstavila grad Delnice i Gorski Kotar kroz priču o strukturi stanovništva, demografskim kretanjima, granama gospodarstva, prometnoj povezanosti, kulturnim sadržajima, postignućima u razvoju turizma i ostalim područjima te projektima iz EU fondova. Tom prigodom polaznicima je prikazana prezentacija i film o akciji oslobađanja vojarne u Delnicama i vojnih skladišta 1991. godine.

Također, polaznici i predstavnici Zapovjedništva specijalnih snaga posjetili su i općinu Mrkopalj i sastali se s načelnikom općine Josipom Brozovićem koji je predstavio dostignuća i veće projekte u općini zadnjih godina, a voditeljica Turističko informativnog centra općine Mrkopalj, Goranka Tuhtan, je u povijesnoj i etno zbirci u Domu kulture, održala zanimljivo predavanje o načinu života u prošlosti kao i o povjesnici razvoja skijanja te predstavila Mrkopalj kao kolijevku skijanja u Hrvatskoj i sve traženiju destinaciju za odmor.

Polaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snagPolaznici Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snag