Polaznici Ratne škole posjetili HEP grupu i HEP-Proizvodnju d.o.o. | Foto: Ratna škola

Polaznici Ratne škole posjetili HEP grupu i HEP-Proizvodnju d.o.o.

Polaznici 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” s načelnikom brigadirom Mijom Kožićem posjetili su u srijedu 20. listopada 2021. godine najveću nacionalnu energetsku tvrtku, Hrvatsku elektroprivredu (HEP grupu i HEP-Proizvodnju d.o.o.).

U prostorijama Termoelektrane – toplane Zagreb (TE-TO), kojom upravlja HEP-Proizvodnja, polaznike Ratne škole dočekali su direktor sektora za termoelektrane HEP-Proizvodnja d.o.o., Damir Božičević, Emil Mrđen direktor TE-TO Zagreb, rukovoditelj Službe za informacijsku sigurnost Krešimir Kristić i Martina Mikulić iz HEP Grupe.

Polaznici su se upoznali s energetskom kritičnom infrastrukturom HEP-a, misijom, vizijom i temeljnim vrijednostima HEP grupe, strateškim ciljevima HEP grupe te važnijim događajima iz povijesti Hrvatske elektroprivrede i elektroenergetike na području Hrvatske.

Nakon predstavljanja HEP grupe, HEP-Proizvodnje d.o.o. te Ureda za korporativnu sigurnost HEP grupe, član Upravnog vijeća HERA-e, Dalibor Pudić održao je predavanje o Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) i tržištu energetskog sektora.

Direktor TE-TO Zagreb Emil Mrđen proveo je polaznike kroz proizvodne pogone na lijevoj obali Save na Žitnjaku gdje im je prezentirana proizvodnja električne i toplinske energije u suvremenim tehnološkim postrojenjima kao i planovima za tehnološku nadogradnju.