Foto: MORH/ T. Brandt

Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22

Polaznici 13. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe roda pješaštva proveli su u utorak 22. travnja 2014. na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja bojno gađanje iz ručnog bacača RPG 22.

Bilo je to njihovo prvo gađanje s RPG-om, a gađali su na cilj udaljen 170 m.
Cilj ove aktivnosti, između ostalog, je bio provjera dosada usvojenih znanja tijekom obuke koju su u Gospiću s polaznicima Temeljne časničke izobrazbe provodili zapovjednici desetina i časnici 1. motorizirane bojne Vukovi Gardijske motorizirane brigade-Gmtbr u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem, te obuke na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik”.

U obuci koja je prethodila gađanju polaznici su se između ostalog upoznali i sa organizacijom i osiguranjem gađanja te primjenom mjera sigurnosti.
Pripadnici 1. Motorizirane bojne Vukovi za polaznike Temeljne časničke izobrazbe izveli su i pokazno gađanje protuoklopnim vođenim raketnim sustavima FAGOT i METIS.

Rukovatelj gađanja bio je pukovnik Luka Vujadinović voditelj Odsjeka HKoV-a na katedri rodova grana HVU-a.

Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22Polaznici Temeljne časničke izobrazbe gađali iz RPG 22