Zapovjedno stožerna škola Blago Zadro

Polaznici Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" u Slavoniji | Foto: HV / ZSŠ

Polaznici Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” u Slavoniji

U okviru redovitog nastavnog plana i programa polaznici 28. naraštaja Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” na studijskom putovanju u Slavoniji

U okviru redovitog nastavnog plana i programa polaznici 28. naraštaja Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” predvođeni obnašateljom dužnosti načelnika Zapovjedno stožerne škole bojnikom Željkom Đurkovićem proveli su od 15. do 17. listopada 2019. studijsko putovanje na području istočne Slavonije.

Putovanje je započelo obilaskom Mjesta sjećanja – Vukovarska bolnica 1991, nakon čega je uslijedio obilazak Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru i predavanje na temu Vukovarske bitke koje je održao bojnik Franjo Čanaki.

Tijekom studijskog putovanja, polaznici su sudjelovali u programu obilježavanja 28. obljetnice pogibije Blage Zadre i Alfreda Hilla na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te su nazočili misi zadušnici za poginulog generala Zadru i sve poginule, ubijene i nestale branitelje Vukovara.

Također, polaznici su sudjelovali i u programu održanom na Trpnjskoj cesti kod spomenika Blage Zadre te obišli mjesto njegove pogibije na Trpinjskoj cesti gdje su zapalili svijeću. U Vukovaru su polaznici posjetili Spomen dom i masovnu grobnicu Ovčara gdje su i zapalili svijeću te tako odali počast žrtvama Ovčare.

Posljednjeg dana studijskog putovanja polaznici su posjetili Novu Gradišku te obišli Spomen sobu 12. brigade Hrvatske vojske, a predavanje na temu vojno-redarstvene operacije Bljesak održao je nastavnik vojne povijesti pukovnik Ante Samardžić. Također, zapalili su svijeću na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški i Okučanima.

[ngg src=”galleries” ids=”3734″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]