Predavanje engleskog jezika kadetima u sklopu programa Erasmus+ | Foto: HVU/ M. Sever

Predavanje engleskog jezika kadetima u sklopu programa Erasmus+

U organizaciji Središta za strane jezike „Katarina Zrinska“ na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u Zagrebu, održano je od 17. do 24. listopada 2021. godine predavanje iz engleskog jezika kadetima druge i treće godine sveučilišnih studijskih programa Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja.

Predavanje je održano u okviru programa Erasmus+, programa mobilnosti „Erasmus+ Training Staff Mobility Programme“ u suradnji s Portugalskom Republikom, a predavanje je održao prof. Isabel Caetano s vojne akademije u Amadori, Lisabon, Portugal.

Program mobilnosti Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina, unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja, te rada u području mladih i sporta. U pandemiji COVID 19 pokazalo se da je pristup obrazovanju važniji nego ikad za brz oporavak, a ujedno i za promicanje jednakih mogućnosti za sve.

U tom procesu oporavka program Erasmus+ podiže svoju dimenziju na novu razinu, te podupire mogućnosti za osobni, društveno-obrazovni i profesionalni razvoj ljudi u Europi i šire.

Visokokvalitetno obrazovanje i osposobljavanje, te formalno i neformalno učenje mladima, ali i sudionicima svih dobi, pružaju kvalifikacije i vještine potrebne za konstruktivno sudjelovanje u društvu, međukulturno razumijevanje i uspješan prelazak na tržište rada.