Promocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista | Foto: DŠ/ M. Jalšovec

Promocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista

Svečanost završetka 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista održana je u petak 24. ožujka 2023. godine u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u vojarni “123. brigade HV” u Požegi.

Izobrazbu je u razdoblju od 27. veljače do 24. ožujka 2023. godine pohađalo i uspješno završilo četvero polaznika.

Zapovjednik Dočasničke škole brigadir Ivica Pejaković je ovom prigodom polaznicima uručio uvjerenja i svjedodžbe. U pratnji brigadira Pejakovića bili su načelnik Odjela potpore pukovnik Goran Ozanjak i načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Miroslav Raštegorac.

Dočasnička izobrazba vojnih specijalista namijenjena je djelatnim vojnim osobama na dočasničkim i vojničkim dužnostima, državnim službenicima i namještenicima iz Oružanih snaga RH i osobama s tržišta rada.

Kandidate se osposobljava u temeljnim znanjima i vještinama potrebnim za vođenje tima ili skupine i obnašanje dočasničkih dužnosti specijalističkih znanja. Nastavni sadržaji osiguravaju uspješan prijelaz iz statusa vođeni u status vođe.

Cilj izobrazbe je stjecanje kompetencija za obnašanje dužnosti vojnih specijalista – dočasnika od kojih su najznačajnije: biti vođa vojnika, zati odgovoriti na postavljenu zadaću, zahtjev i izazov kao vođa i raditi sve što se od vođe u njegovom radu očekuje.

Promocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalistaPromocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalistaPromocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalistaPromocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalistaPromocija 14. naraštaja prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista