Promocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVU | Foto: MORH/ M. Čobanović

Promocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVU

Ukupno je promovirano 118 kadeta diplomskih i preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u ponedjeljak 16. siječnja 2023. održana je promocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja.

Ukupno je promovirano 118 kadeta (od koji je 40 kadetkinja) 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Od ukupnog broja 10 je stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Najboljim kadetima, poručnicima Josipu Lukincu, Matiji Henčiću i Dominiku Mikolčiću ovom je prigodom zapovjednik Kadetske bojne satnik Dinko Frajzman uručio plakete.

Svečanoj promociji uz brojne goste i uzvanike prisustvovao je izaslanik ministra obrane državni tajnik Zdravko Jakop i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.
Zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin istaknuo je kako su budući časnici na svom akademskom putu pokazali odgovornost prema radu i učenju, a stečeno znanje su prihvatili kao trajnu vrijednost.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić istaknuo je da je Hrvatsko vojno učilište visoko obrazovna znanstveno istraživačka ustanova sa studijskim programima koji su razvijeni u suradnji sa zagrebačkim sveučilištem te da je prepoznatljivo po izvrsnosti kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj razini.

Promocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVUPromocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVUPromocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVUPromocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVUPromocija polaznika predidiplomskih i diplomskih studija na HVU