Foto: HVU/ M. Sever

Prvi dočasnik NATO Zapovjedništva za operacije posjetio HVU

Prvi dočasnik Zapovjedništva za operacije NATO-a (ACO – Allied Command Operations) časnički namjesnik Davor Petek, u ponedjeljak 5. rujna 2016. posjetio je Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”.

U pratnji časničkog namjesnika Peteka HVU je posjetio i prvi dočasnik J5/8 Zapovjedništva američkih oružanih snaga za Europu časnički namjesnik Scott Haymaker i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dominik Ban. Prve dočasnike primio je zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac.

U prigodnom obraćanju časnički namjesnik Davor Petek je polaznike 15. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe upoznao s dužnostima prvog dočasnika Zapovjedništva za operacije NATO-a  kao i cjelokupnim djelokrugom rada koji obnaša na svojoj poziciji, te im je zaželio uspješno školovanje i nastavak dočasničke

Nazočnima se obratio se i časnički namjesnik  Scott Haymaker. Polaznike je upoznao s ulogom dočasnika u Zapovjedništvu američkih oružanih snaga za Europu te važnosti dočasničkog zbora u funkcioniranju zapovjedništva.

Časnički namjesnik Ban je istaknuo kako mu je pripala izrazita čast i zadovoljstvo da polaznicima Visoke dočasničke izobrazbe predstavi dočasnike s visokih pozicija u NATO savezu. Također, polaznicima je poželio da po uspješnom završetku školovanja budu postavljeni na visoke dočasničke dužnosti i u Oružanim snagama RH i u NATO Savezu.

[nggallery id=2126]