Foto: HVU / M. Sever

Simulacijska vježba na HVU

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski“ general-pukovnik Slavko Barić prisustvovao je danas, 2. veljače 2015., simulacijskoj vježbi “HVU VBS-2-2015”, koja se provodi u Simulacijskom središtu Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” u Zagrebu.

Vježba se provodi na razini voda po prvi puta, traje od 28. siječnja do 3. veljače 2015. godine, a u vježbi sudjeluju nastavnici Katedre rodova Dekanata HVU-a, polaznici 14. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe, zapovjednici vodova Temeljne časničke izobrazbe i instruktori Simulacijskog središta.

Cilj vježbe je upoznavanje nastavnika Katedre rodova sa funkcioniranjem Virtual battle space sustava (VBS-2), a polaznici Temeljne časničke izobrazbe trebaju se upoznati i uvježbati na VBS-2 sustavu u pojedinačnim dril radnjama i postupcima vezanim za zahtjeve i obrasce MEDEVAC-a, bliske zračne potpore, rada na kontrolnim postajama, poziva na vatru i u provedbi patrola i zasjednih djelovanja.