Foto: HVU/ K. Ivić

Stručno usavršavanje nastavnika vojnih studija

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” u vojarni “Kovčanje” na Malom Lošinju, od 10. do 13. rujna 2015. godine, održava se stručno usavršavanje nositelja predmeta, nastavnika i suradnika na studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Na stručnom usavršavanju osim organizatora skupa, zapovjednika HVU-a general pukovnika Slavka Barića, sudjeluje rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović te predstavnici fakulteta koji sudjeluju u provedbi studijskih programa i predstavnici HVU-a.

Svrha stručnog usavršavanja nositelja predmeta i nastavnika je da se kroz predavanja i panel diskusije izvrši raščlamba prve godine studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje,  kao i perspektive daljnjeg razvoja i unapređenja vojno studijskih programa.

Tijekom boravka na Malom Lošinju,  zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić sastao se sa zamjenicom gradonačelnika Malog Lošinja Anom Kučić i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Nedićem. U razgovorima je potvrđena odlična suradnja Grada Malog Lošinja s Ministarstvom obrane.

Stručno usavršavanje nastavnika vojnih studijaStručno usavršavanje nastavnika vojnih studijaStručno usavršavanje nastavnika vojnih studija