Foto: HVU / ZSŠ

Studijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u Dalmaciju

Polaznici 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro”, predvođeni načelnikom škole brigadirom Draganom Basićem, posjetili su Hrvatsku ratnu mornaricu u Splitu i 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku

Polaznici 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro”, predvođeni načelnikom škole brigadirom Draganom Basićem, posjetili su 19. i 20. travnja 2018. Hrvatsku ratnu mornaricu u Splitu i 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku Donjem u sklopu studijskog putovanja.

Dio je to programa školovanja polaznika Zapovjedno-stožerne škole s ciljem upoznavanja rada i funkcioniranja drugih grana Oružanih snaga RH.

U Hrvatskoj ratnoj mornarici prezentaciju o ustroju i radu HRM-a održao je kapetan bojnog broda Željko Kusić, a zatim su posjetili Operativni centar te potom i vojarnu “Admiral flote Sveto Letica – Barba”.

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem polaznike je pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Mario Pleša, a prezentaciju je održao bojnik Josip Bažant, nakon čega su polaznici razgledali i taktičko-tehnički zbor u vojarni.

Studijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u DalmacijuStudijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u DalmacijuStudijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u DalmacijuStudijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u DalmacijuStudijsko putovanje Zapovjedno-stožerne škole u Dalmaciju