Suradnja HVU-a sa Institutom za istraživanje hibridnih sukoba i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu | Foto: HVU / M. Sever

Suradnja HVU-a sa Institutom za istraživanje hibridnih sukoba i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu

Sporazum je u ime MORH-a potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a ispred Instituta za istraživanje hibridnih sukoba dr. sc. Gordan Akrap

Sporazum o suradnji u vezi s organizacijom 5. Zagrebačkog sigurnosnog foruma između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Instituta za istraživanje hibridnih sukoba u Zagrebu potpisan je u utorak, 10. ožujka 2020. godine na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU).

Sporazum je u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a ispred Instituta za istraživanje hibridnih sukoba dr. sc. Gordan Akrap.

Temeljem predmetnog Sporazuma HVU će pružiti potporu Institutu za istraživanje hibridnih sukoba u organizaciji i provedbi 5. Zagrebačkog sigurnosnog foruma. HVU će, kao suorganizator Foruma delegirati određeni broj djelatnika koji će u sklopu stručnog i organizacijskog odbora Foruma biti uključeni u njegovu organizaciju.

Također potpisan je i sporazum o poslovnoj suradnji Ministarstva obrane, odnosno HVU s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, koji su potpisali zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen i ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić. Predmet suradnje dviju institucija je ustupanje podataka o tlima Republike Hrvatske koje će Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu ustupiti MORH-u za potrebe projekata koje vodi Centar za obrambene i strateške studije “Janko Bobetko”.