Upisan 17. naraštaj kadeta na vojne studijske programe

Foto: HVU / sžn. D. Volarić

Upisan 17. naraštaj kadeta na vojne studijske programe

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u Zagrebu i Splitu, proveden je upis novog 17. naraštaja kadeta na vojne studijske programe

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u Zagrebu i Splitu, 18. i 19. srpnja 2019. godine proveden je upis novog 17. naraštaja kadeta na vojne studijske programe.

U Zagrebu je upisano 48 kadeta na sveučilišni preddiplomski studij Vojnog vođenja i upravljanja od kojih je devet iz Bosne i Hercegovine.

Na sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo upisalo se 29 kadeta od kojih je pet iz Bosne i Hercegovine. Za oba studijska programa bit će raspisan natječaj za jesenski upisni rok.

Za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo u Splitu, upisalo se 25 kadeta za potrebe Ministarstva obrane RH i dva kadeta za potrebe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon upisa, kadeti su potpisali Ugovor o kadetskoj službi te Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu i Sveučilištem u Splitu. Novim kadetima u rujnu slijedi pripremni kamp u trajanju od tri tjedna i polaganje svečane prisege dok akademska godina počinje 23. rujna 2019. godine.

[ngg src=”galleries” ids=”3555″ display=”basic_thumbnail”]