Foto: HVU

Zahvalnica HVU za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017

Saborski zastupnik i dosadašnji predsjednik Udruge sv. Juraj Miroslav Tuđman, uručio je u srijedu, 19. travnja 2017. zahvalnicu Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017. koju je primio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac.

2. međunarodni sigurnosni forum pod nazivom „Resilient Critical Infrastructure – Zagreb Security Forum 2017. održan je početkom ožujka u Zagrebu u organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Juraj. Na skupu su sudjelovali domaći  i strani stručnjaci iz javnog, privatnog i akademskog života. Forum je organiziran kroz različite panele koji je obuhvaćao slijedeće teme: Elastična kritična infrastruktura – nacionalna odgovornost za postizanje širih ciljeva, Prevencija, hitne intervencije i upravljanje krizama, Informacijske i komunikacijske infrastrukture, Voda – strateški izvor života, prijetnje i izazovi i Kritična energetska infrastruktura – izazovi i elastičnost.

Miroslav Tuđman održao je i predavanje polaznicima 19. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na temu: „Osvrt na trenutnu geopolitičku situaciju“.