Završetak 29. naraštaja Tečaja za instruktore | Foto: Dočasnička škola

Završetak 29. naraštaja Tečaja za instruktore

29. naraštaj Tečaja za instruktore završio je funkcionalnu izobrazbu u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran”

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 1. veljače 2024. godine u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” funkcionalnu izobrazbu završio je 27. naraštaj Tečaja za instruktore.

Tečaj za instruktore održan je od 11. do 28. ožujka 2024. godine te je isti uspješno završilo 15 polaznika čime su ostvarili preduvjete za raspored na odgovarajuću dočasničku dužnost specijalnosti instruktora.

U Nastavni plan i program Tečaja za instruktore ugrađena su iskustva iz dosadašnje provedbe Izobrazbe za instruktore, iskustva iz Domovinskog rata i međunarodnih vojnih operacija te spoznaje i iskustva polaznika iz stranih vojnih škola i sličnih tečajeva koje su pohađali u stranim Oružanim snagama.

Svečanom završetku izobrazbe 29. naraštaja Tečaja za instruktore, uz zapovjednika Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadira Ivicu Pejakovića, nazočili su načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Miroslav Raštegorac, prvi dočasnik Dočasničke škole časnički namjesnik Damir Bakunić i instruktori Dočasničke škole koji su proveli izobrazbu.