Foto: HVU/ M. Sever

Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” završen Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” 3. veljače 2016. godine završio je  Tečaj strategijskog planiranja u organizaciji Dekanata HVU “Dr. Franjo Tuđman”.

Tečaj u trajanju od četrdeset i jedan nastavni sat počeo je 27. siječnja 2016.. Uspješno je završilo 16 djelatnika MORH-a, MUP-a, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, OS RH i VSOA. Potvrde o završenom Tečaju polaznicima je uručio zapovjednik HVU general pukovnik Slavko Barić.

Tečaj strategijskog planiranja namijenjen je časnicima i državnim službenicima koji obnašaju visoke dužnosti unutar obrambenog i sigurnosnog sustava, a program obuhvaća strateško promišljanje, strategijsko planiranje i upravljanje, donošenje odluka na strategijskoj razini te određivanje potrebnih vojnih sposobnosti u odnosu na trenutni ustroj OS RH.

Cilj Tečaja je sistematizacija postojećih znanja i pojmova iz područja strategijskog planiranja, stjecanje novih znanja, uvida i spoznaja iz područja planiranja na strateškoj razini, povezivanje strateških dokumenata s razinama planiranja, programiranja i izrade proračuna te ukazivanje na izazove primjene znanstvenog pristupa pitanjima strategijskog planiranja i odlučivanja.

[nggallery id=1936]