Foto: HVU/ M. Sever

Posjet savjetnice predsjednice RH Hrvatskom vojnom učilištu

Savjetnica predsjednice Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović posjetila je 20. rujna 2016. Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“(HVU).

Savjetnicu Predsjednice dočekao je zapovjednik HVU-a general-pukovnik Slavko Barić. Tijekom radne posjete savjetnica predsjednice je obišla kabinete i učionice Kampusa gdje se provodi nastava i izobrazba.

Nakon obilaska Kampusa general Barić upoznao je savjetnicu s povjesnicom, ustrojem te vrstama izobrazbe i modelima školovanja koji se provode na HVU. General Barić posebno se osvrnuo na vojno studijske programe vojno inženjerstvo i vojno vođenje i upravljanje koji se provode na HVU u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. Također, general Barić govorio je zadaćama koje se provode na HVU kao i viziji daljnjeg razvoja Učilišta.

Časnik za znanost i razvoj Centra za obrambene i strateške studije „Janko Bobetko“ bojnik Robert Barić, upoznao je savjetnicu s misijom Centra, potporom procesu obrambenog planiranja kao i sadašnjim i budućim projektima koji se provode u Centru za obrambene i strateške studije. Posebni osvrt bojnik Barić dao je na suradnju s organizacijom NATO-a za znanost i tehnološka istraživanja (Science and Technology Orgnization – STO).