Polaznici Ratne škole posjetili Zrakoplovno-tehnički centar | Foto: HVU / Ratna škola

Polaznici Ratne škole posjetili Zrakoplovno-tehnički centar

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” pod vodstvom načelnika brigadira Mije Kožića u srijedu, 11. ožujka 2020. posjetili su Zrakoplovno-tehnički centar d.d. (ZTC) u Velikoj Gorici gdje ih je dočekao predsjednik Uprave ZTC-a Ivica Grebenar i član Uprave Zdravko Klanac.

Kroz prezentaciju predsjednika Uprave te odgovaranje na pitanja polaznici su se upoznali sa ZTC-om, suradnjom s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, certificiranim sposobnostima i uslugama koje može ponuditi na međunarodnom tržištu, popravcima, održavanju i remontu zrakoplova i helikoptera, njihove opreme, modernizaciji i modifikacijama te perspektivama razvoja u regionalni centar ulaganjem u infrastrukturu, opremu i alate za održavanje zrakoplova i proširenju djelatnosti na civilno tržište.
 
Nakon predavanja polaznici su posjetili hangare za održavanje protupožarnih zrakoplova i helikoptera gdje su u tijeku radovi na održavanju koji su uobičajeni u ovo doba godine i u pripremi protupožarne eskadrile za protupožarnu sezonu.

Polaznici Ratne škole posjetili Zrakoplovno-tehnički centar | Foto: HVU / Ratna škola